Om växtbaserat läder

Om växtbaserat läder

Växtbaserat läder är ett välkommet material för modeindustrin. Det är inte bara ett mer hållbart alternativ till traditionellt djurläder, utan det erbjuder också ett antal andra fördelar. Här är fem anledningar till varför växtbaserat läder är ett fantastiskt val för modeälskare:

  1. Växtbaserat läder är tillverkat av naturliga material som kork, svamp, ananas och löv (såklart) vilket innebär att det inte kräver användning av djur för produktion. Detta gör det till ett mer etiskt val för dem som är emot användningen av animaliska produkter inom mode. 
  2. Växtbaserat läder kräver mindre vatten, energi och mark att producera och genererar färre utsläpp av växthusgaser än traditionellt djurläder.
  3. Växtbaserat läder är också tåligt och i vissa fall även vatten- och smutsavstötande vilket gör det till ett utmärkt val för väskor, korthållare, plånböcker och andra tillbehör som behöver tåla dagligt slitage.
  4. Växtbaserat läder kan tillverkas i en mängd olika färger, texturer och tjocklekar, vilket gör det till ett mångsidigt material som kan användas för att skapa ett brett utbud av modeartiklar.
  5. Växtbaserat läder kan också skapa vackra mönster som ger din stil en unik och naturlig touch, vi har valt att använda löv av just den anledningen, fibrerna framhävs tydligt och skapar mönster designade av naturen själv.

Sammanfattningsvis är växtbaserat läder ett fantastiskt val för modeälskare som vill göra ett mindre avtryck och större intryck!